LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS ÚJABB JÁRDAFELÚJÍTÁSRA NYERT PÁLYÁZATRÓL

2021. szeptember 08.

Leányvár Község Önkormányzata örömmel tájékoztatja a lakosságot, hogy pályázati forrásból újabb járdaszakasz felújításra nyílt lehetőségünk.

A Belügyminisztérium által 2021 februárjában meghirdetett „önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című pályázati felhívás lehetőségével élve, településünk a „belterületi utak, járdák, hidak felújítása” alprogram keretében, önkormányzati tulajdonban lévő szilárd burkolatú járda felújításra nyújtotta be pályázatát. A pályázat sikerét jelzi, hogy Leányvár Község Önkormányzata 19 028 804 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Bécsi úti 2-48. számok közötti 470 m hosszú járdaszakasz felújítására, így hamarosan a Bécsi út menti gyalogos út teljes hossza térburkolattal fedett lesz. A megvalósításhoz nagyságrendileg 3,3 millió forint önrészt szükséges saját forrásként biztosítanunk.

A projekt kivitelezése tervezetten szeptember közepén veszi kezdetét és várhatóan október végére elkészül teljes hosszában a járda. A munkálatok idejére kérjük az érintett lakosok türelmét!

Önkormányzatunk célja, hogy a jövőben újabb és újabb járdaszakaszok felújítását tudjuk megvalósítani a lakosság elégedettségére, a falu képének szépítése érdekében.