TÁJÉKOZTATÁS KÖZVILÁGÍTÁS MEGHIBÁSODÁSSAL KAPCSOLATOS ÜGYINTÉZÉS MENETÉRŐL

2021. szeptember 23.

Nem ég előttünk a lámpa! Az xy utca teljes hosszában/egy szakaszán nincs közvilágítás! Kinek kell jeleznem a problémát? - érkezik a lakosság részéről a jelzés és a kérdés.

Az alábbiakban tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot a közvilágítás meghibásodás elhárítása kapcsán illetékes szervekről és az ügyintézés menetéről.


Amennyiben a meghibásodás csak egy-egy lámpatestet érint, úgy a hibát a helyi önkormányzatnál szükséges jelezni (06-33-509-930/06-30-698-1455-ös telefonszámon vagy a hivatal@leanyvar.hu e-mail címen), a helyszín beazonosíthatósága érdekében az utcanév és a ház viselt számának pontos megadásával, ami előtt a közvilágítás nem, vagy nem megfelelően működik. Az önkormányzat a jelzett meghibásodást továbbítja a vele szerződésben álló cégnek, aki a meghibásodás helyreállításáról gondoskodik.

A hosszabb szakaszt, teljes utat/utcát érintő közvilágítás meghibásodás helyreállításában az E.ON az illetékes. Hibabejelentés céljából közvetlenül a 06-80-533-533-as telefonszámot kell hívni, de természetesen az önkormányzat felé is lehet jelezni a problémát (06-33-509-930/06-30-698-1455-ös telefonszámon vagy a hivatal@leanyvar.hu e-mail címen), amit az illetékes munkatárs jelent a szolgáltató részére. Az E.ON a bejelentéstől számított 48 órán belül intézkedik a hiba helyreállításáról!

Fontos, hogy a hosszabb szakaszt érintő hiba jelzésénél a bejelentő az alábbi kérdésekben tudjon adatot szolgáltatni:

-          Milyen utcaszakaszon áll fenn a probléma? (utcanév, házszám tól-ig)

-          Hány lámpát érint a meghibásodás?

-          Amennyiben több lámpa hibásodott meg, hogyan helyezkednek el egymáshoz képest? (például egymás mellet 6 db lámpa, vagy minden második lámpa)

-          Mikor észlelte a hibát?

 

Az Önkormányzat munkatársa 2021.09.22-én (szerda) esti órákban észlelte és jelezte a szolgáltató részére a településünkön előállt több utcát érintő közvilágítás meghibásodást.

A Szolgáltató tájékoztatása alapján a meghibásodás helyreállítására legkésőbb 48 órán belül sor kerül.