GYÓGYÍTÓ TÁJ - GYÓGYÍTÓ EMBEREK

2013. április 03.

Kezdés: április 7-én, vasárnap!

Április 7-én, vasárnap 9-13 óráig Pető Áron előadása:
Kertet gyógyító emberek vagy embereket gyógyító kertek

Biokertek a múltban, most és a jövőben. / A kertben termesztett növények rendszerezései ./ A növények különös viszonya egymáshoz. / Növénytársítás a gyakorlatban. / A növények nevelése a kezdetektől ’öko’ módon. / A kert gondozása az ökológiai elvek betartásával. / Biológiai növényvédelem elvei ./A szelíd növényvédelem gyakorlati alkalmazása. / Betakarítás és ami utána következik. / Ha saját kertet szeretnénk, de még nem tudjuk hogyan, hol és kivel. /Közösségi kertek Magyarországon és külföldön.

2. Április 7. vasárnap 16-20 óráig dr. Herczeg Andrea előadása:
Egészségre programozva. Gyógynövények, virágeszenciák alkalmazása.
Gyógyító növényeink, harmónia a természettel, kommunikáció a növényekkel, Gyógynövények, gyűjtése, feldolgozása, tárolása: mikor, honnan, hogyan, Gyógyteák, keverékek elkészítése: vízminőség, edények, főzet, forrázat, áztatás, mikor melyik eljárást alkalmazzuk, Miért és hogyan alakulnak ki a testi tünetek, betegségek? / Biológiai természettörvények, Mit tegyünk egészségünk megőrzése érdekében, Gyógyszerek vagy természetes anyagok, Hogyan segíthetjük a szervezet gyógyító folyamatait gyógynövényekkel

3. Április 13. szombat 16-20 óráig Madar Vivek előadása:
Gyógyító ajurvéda, avagy Ki vagy te?
(Testtípusok (vata,pita,kapha) megállapítása teszteken keresztül. Miben lehet segítségünkre az ayurvéda a boldogság elérésében, egészségünk megőrzésében?

4. Április 14. vasárnap 9.00-13.00 óra Madar Vivek előadása: Miért épp Ayurvéda?
(Az Ayurvéda, mint több ezer éves egyetemes tudomány. Hogyan gyógyít az Ayurvéda? Az Ayurvéda kezelésekről, jógáról, az étrendekről és gyógynövényekről. Mit tehetünk a magunk gyógyításáért?)

5. Április 27. szombat16.00-20.00 óra Madar Vivek előadása: „Az vagy, amit megeszel”
-
Az Ayurvédikus táplálkozás alapjai. Ayurvéda étkek készítése közösen.

6. Május 4. szombat 16-20 óra dr. Herczeg Andrea
Gyógynövények a gyakorlatban, növények felismerése az élőhelyükön

A Pilisi Zöldút Egyesület, a Gyógyító táj – gyógyító emberek című programsorozatára egy pályázat keretében támogatást kapott a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézettől (NAKVI), így a programokon való részvétel ingyenes!
Szeretettel várunk a két hónapon át tartó programsorozatra. Az előadásokra párhuzamosan
3 helyszínen kerül sor. A egyik sorozat Piliscséven, Kálmánfi Béla Művelődési Házban (a másik két helyszín: Szigetmonostor és Esztergom) lesz. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: gyere el, tanuld meg, add tovább másoknak is!

Ha már eleged van a vegyszer-ízű zöldségekből, ha gyógyszerek helyett természetes megoldásokat szeretnél, de még nem tudod mi az, ami neked a legjobb, gyere el, szeretettel várunk induló ingyenes programjainkra!
A résztvevők hasznos ismeretekhez jutnak az „EGÉSZ-ség, teljesség, harmónia a Földdel és a természettel” gondolatkörhöz kapcsolódóan.

Az előadásokat és gyakorlati bemutatókat három helyszínen, olyan szakemberek tartják, akik évek óta sikerrel és eredménnyel használják a megszerzett tudásukat:

v Madar Vivek indiai yoga és ajurvedikus gyógyító: előadásain és a gyakorlatban segít megismerni önmagadat, érzékszerveiddel kiválasztani testi- lelki -szellemi táplálékodat. /Tesztet készítünk, hogy megismerhessük önmagunkat. A gyakorlatban is megtanuljuk az egészséges indiai táplálkozás alapjait./

v dr. Herczeg Andrea gyógyszerész, életmód tanácsadó, akitől megtudhatod, milyen információk rejlenek a növényekben és a virágokban, hogyan ismerd fel a gyógynövényeket természetes élőhelyükön, és hogyan használd gyógyító hatásukat a legeredményesebben. A gyakorlati oktatáson meg lehet tanulni Andreától felismerni a környezetükben élő gyógynövényeket.

v Pető Áron kertészmérnök, ökogazda: akitől megtudhatod, és gyakorlatban megtapasztalhatod, hogyan termeszthetsz saját kertedben gyógyító élelmiszereket ökológiai módszerekkel, vegyszerek nélkül. /A projekt keretében a gyakorlati bemutatók Szigetmonostoron, Áron kertjében lesznek./

+ Információ, kapcsolat: Témafelelős Szikla Gyula (Tel.: 06  20-466-3067)

 

 

Kapcsolódó dokumentumok:
gyogyito taj programok(230 K)