Tájékoztatás a települési szilárd hulladék gyűjtéséről, elszállításáról

2013. november 12.

Tisztelt lakosok!

 

A hulladékszállítás kapcsán felmerült kérdések megválaszolására összeszedtük az eddig ismert legfontosabb pontjait a változásoknak:

 

  • 2013. május 27-én a Saubermacher-Magyarország Kft. a szolgáltatási szerződés felmondását kezdeményezte, a szolgáltató 2013. november 30-án kivonul az országból.
  • Leányvár község, mint a Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás tagtelepülése, a többi tagtelepüléssel együtt, képviselő-testületi döntésével átadta a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás feladatát a társulásnak.
  • A társulás 2013. szeptember 4-én közbeszerzési pályázatot írt ki, az eljárás 2013. november 7-én hozott társulási tanács határozat alapján eredménytelen, ezért a közbeszerzésről szóló 2011. évi CVIII. tv. második részében foglaltak szerint gyorsított meghívásos eljárást folytat le.
  • A közgyűlés megbízta a társulás elnökét, hogy felkérje a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Vertikál Közszolgáltató Zrt. (8145 Polgárdi, Bocskai út 39.) 2013. december 1-től történő ideiglenes kijelölésére a meghívásos gyorsított eljárású közbeszerzési eljárás eredményes elvégzéséig tartó időszakra.

 

Kérjük a tisztelt lakosság további szíves együttműködését a december 1-ét követő időszakra vonatkozóan. A közbeszerzési eljárás eredményéről, valamint a decemberi szolgáltatás részleteiről, további információ birtokában tudunk tájékoztatást adni.