Bemutatkozás

A 2008-as egészségnapon rendezett asztalitenisz versenyen döntöttünk úgy néhányan, hogy az otthoni játszadozás mellett szervezettebb formában is űzni szeretnénk ezt a sportot. Kezdetben csak összejártunk egy kicsit szórakozni, ütögetni, de hamar felmerült az ötlet, hogy hivatalosan is alapítsunk egy csapatot és elinduljunk a megyei bajnokságban.

tovább >>

Asztalitenisz hírek

Nyári versenyek

2013. szeptember 01.

A nyári felkészülési időszak alatt két, igen neves versenyen vettek részt játékosaink.

Egomi verseny

Augusztus közepén az Esztergomban megrendezett, NBII-ig meghirdetett viadalon indultunk el. A megyénkből, Budapestről, Pest megyéből, sőt még Szlovákiából is érkeztek különböző játékerőt képviselő versenyzők. A falunkat Márton Tamás, Benke András és három Szikora testvér, Bence, Márton és Ágoston képviselte. Nem is jöttünk üres kézzel haza, hiszen Benke András a hobbi vigaszág kategóriában 3. helyezést ért el, míg Márton Tamás az NBII vigaszágon szerzett ezüstérmet. Tamás a döntőben, nagy csatában, 3:2-re kapott ki a felvidéki magyar ellenfelével szemben, de így is nagyszerű teljesítményt nyújtott. Az NBII-es kategóriában Szikora Bence és Márton is a főtáblára jutott. Előbbi a legjobb 8, utóbbi a legjobb 16 között esett ki. A páros versenyszámban szintén a legjobb 8 közé jutott a Szikora B. – Szikora M. páros. A versenyről részletes beszámoló a www.kem-atsz.hu weboldalon olvasható.

Kiandra kupa

Augusztus végén Budapest felé vettük az irányt, ahol a Statisztika termében megrendezett Kiandra kupán vettünk részt. Az egyesületet ugyanezen emberek képviselték, annyi változással, hogy Benke András helyett Bánffy Domokos utazott velünk. Nagyon erős mezőny gyűlt össze a versenyre, ahol két különböző kategóriában neveztünk: megye II., illetve megye I.. A megye II.-ben induló Márton Tamás, Bánffy Domokos, Szikora Ágoston hármas mindegyik tagja a főtáblára került a csoportmérkőzések után. Végül Márton Tamás nagy küzdelemben a 3. helyezést szerezte meg. A megye I.-ben induló Szikora Márton a főtáblán a legjobb 16 között esett ki, míg Szikora Bence a vigaszágra került.

A versenyek során sok értékes tapasztalatot szereztünk, illetve szép helyezéseket értünk el, így felkészülve várhatjuk a szeptember 9.-én induló bajnoki szezont.

 

Szikora Bence