Judo hírek

Leányvári judós Szakma sztár fesztivál első hely

2014. június 22.

Április 14-16 között hetedik alkalommal rendezték meg a Szakma Sztár Fesztivált a HUNGEXPO területén. Ennek keretében zajlott le a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntője. Mindkét megmérettetésen 38 szakma országos bajnokát keresték. A leendő bútoripari technikusok közül többen elindultak az újpesti Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola végzős tanulói közül, és nem várt siker született. Az első három helyezést és egy ötödik helyet a tanintézményből érték el, köztük is a legfényesebb érmet Rábai László érdemelte ki.

A verseny ünnepélyes megnyitóval és eskütétellel kezdődött, utána minden tanuló elfoglalta a helyét és kezdetét vette a megmérettetés.   A bútoripari technikus szakmában az országból közel 60 tanuló mérette meg magát az OSZTV-n . A verseny 3 fordulóból állt, az első csak elméleti, míg a második és harmadik(döntő) forduló elméleti és gyakorlati részből tevődött össze. A döntőre összesen öt tanuló jutott tovább ahol egy szerszámos szekrény elkészítése volt a meghatározott feladat. Az elkészült művek zsűrizésére kedd délután került sor. A szerdán tartandó díjkiosztón jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök úr is, aki személyesen adta át az érmeket és az emléklapokat a helyezést elért versenyzőknek.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával összesen 18 ezer általános iskolás látogathatta meg a három napos versenyt.  A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése volt.

A versenyek és a fesztivál szlogenje: „A jó szakma felér egy diplomával!”

A szakmai verseny mellett Rábai László a tatamin is remekelt az év első felében, a két junior országos válogató versenyen egy ezüst és egy arany érmet gyűjtött amivel jelen pillanatba vezeti a rangsort, így készül a nemzetközi versenyekre is.