Ajánlás házasságkötéssel kapcsolatos megelőző védelmi intézkedésekről veszélyhelyzet idejére

2021. április 21.

A J Á N L Á S

Veszélyhelyzet idején házasságkötéssel kapcsolatos

megelőző óvintézkedésekről

 

 

Az elmúlt napokban önkormányzatunknál házasságkötésre bejelentkezett párok esetében sajnálatos módon előfordult, hogy a házasulók egyikének pozitív koronavírus tesztje miatt halasztani kényszerültek a házasságkötést.

 

Tisztában vagyunk vele, hogy covid fertőzés esetén annak megtörténtéről senki nem tehet, azonban a lelkiismeretes bejelentés Hivatalunkat is még fokozottabb óvatosságra intette, ezért  a  házasságkötések vonatkozásában a korábbi védelmi előírásokon túl  kérésként fogalmazzuk meg a Piliscsévi Közös Önkormányzati Hivatal Leányvári Kirendeltségén megvalósuló házasságkötések során az alábbiakat:

 

A házasságkötésen csak negatív PCR teszttel (gyorsteszt is elfogadott) rendelkező személyek vegyenek részt. Ez a kérés értelemszerűen vonatkozik a házasulandókra, a tanúkra és a hozzátartozókra is. (Aki átesett a fertőzésen és rendelkezik ezt  igazoló érvényes kártyával, illetve megkapta a védőoltást és az igazolólapot, azoknak nem szükséges tesztet készíttetniük.)

 

A negatív PCR teszt eredményekről és az esetleges igazolásokról a házasságkötést megelőzően szíveskedjenek tájékoztatni írásban, vagy szóban az anyakönyvvezetőt.

 

Abban az esetben amennyiben a házasságkötést megelőzően közvetlenül valamelyik fél (vőlegény, menyasszony, tanúk, hozzátartozók) fertőzésének a gyanúja felmerül, úgy kérjük Önöket, hogy a házasságkötés időpontját módosíttassák az anyakönyvvezetővel.

 

Amennyiben a halasztás mellett döntenek, úgy tájékoztatjuk Önöket, hogy a házasságkötési szándékbejelentésen készült jegyzőkönyv a felvételtől számított 1 évig érvényes, tehát az időpontot a házasulandók 1 éven belüli időpontra módosíthatják, nem szükséges új jegyzőkönyv felvétele.

 

 

Kérjük, vigyázzanak kollégáinkra, mert az ő munkájuk nélkülözhetetlen az önkormányzat és a hivatal működéséhez.

 

Kérjük szíves megértésüket,  a fenti ajánlás betartását!

 

Vigyázzunk egymásra!"

 

Leányvár, 2021. április 10.

 

 

Fári Csaba sk.                                               Balázs Márta sk.

polgármester                                                        jegyző