KÖSZÖNTŐ AZ IDŐSEK TISZTELETÉRE

2020. október 30.

Tisztelt Leányvári Lakosok!


Október elseje az Idősek Világnapja. Ebből az alkalomból köszöntjük mindazokat az embereket, akik hosszú élet munkáját, tapasztalatait tudják maguk mögött.

Leányvár Község Polgármesterekén, a testület tagjainak és az önkormányzat munkatársainak képviseletében ezúton is köszöntöm településünk minden idős polgárát és kívánok erőt, jó egészséget, örömteli és boldog pillanatokat a mindennapokra!

Leányvár Község Önkormányzata mindig is fontosnak tartotta az idősekről való gondoskodást. Immáron sokadik éve a településünkön élő időskorú személy a 75. életévének betöltését követő évtől, évente egy alkalommal pénzbeli támogatásban részesül. A támogatással az idősek szociális biztonságának megőrzéséhez kívánunk hozzájárulni.

Az idősek egyszeri pénzbeli támogatása mellett - minden évben szintén október hónapban - az időskorúak részére „idősek napja” program kerül megszervezésre a Farkas János Művelődési Házban, az önkormányzat finanszírozásával. Idén a vírushelyzet miatt ennek a rendezvénynek a megvalósítását biztonsággal nem tudtuk vállalni. A falu vezetőjeként természetesen fájó olyan döntéseket hozni, melyek a közösségünk számára értékes programok megrendezése ellen szólnak. A felelős gondolkodás jelen helyzetben azonban elengedhetetlen! Polgármesterként kötelességem a falu teljes lakosságának egészségének megóvását előtérbe helyeznem és lehetőségeim szerint csökkenteni a Covid-19 vírus fertőzés kockázatát.

A most legfontosabb feladata, hogy odafigyeljünk magunkra, szeretteink, barátaink és ismerőseink, a közösség teljes egészének védelmére, egészségének megőrzésére. Fokozottan ügyeljünk a személyes higiéniára, mossunk rendszeresen és alaposan kezet, viseljünk szájat és orrot eltakaró maszkot, lehetőség szerint tartsuk be a másik embertől való 1,5 méteres távolságot. Fontos, hogy a maszkot már nem lehet helyettesíteni sállal vagy kendővel, ezért is döntött úgy önkormányzatunk, hogy a pénzbeli támogatás mellett egy-egy textil maszkot is ajándékozunk az időseknek.

Bízom benne, hogy hamarosan közösen, méltó módon ünnepelhetjük a mindannyiunk számára fontos, idén elmaradt eseményeket, így az idősek napját is.

 

A sorokat zárva, még egyszer köszönöm/köszönjük a Leányváron élő időskorúak részére mindazokat az értékeket, amelyeket megőriztek és mindazt, amivel minket gazdagítanak! Kívánunk mindnyájuknak méltóságteljes öregkort, lélekben örök fiatalságot!

 

Tisztelettel:

Fári Csaba

polgármester