MOBILIZÁLT KORMÁNYABLAK ÜGYFÉLSZOLGÁLAT LEÁNYVÁRON

2020. október 30.

MOBILIZÁLT KORMÁNYABLAK ÜGYFÉLSZOLGÁLAT LEÁNYVÁRON

 

A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat vagy kormányablakbusz egy ügyintézésre felszerelt kisbusz, amely előre meghatározott időpontokban lesz elérhető olyan településeken, ahol nem működik állandó jelleggel kormányablak, így Leányváron is.

 

Milyen ügyeket lehet intézni a kormányablakbuszon?

A kormányablakbuszon az ügyfelek a  kormányablakokban elérhető számos ügytípust el fognak tudni helyben intézni. Lehetőségük lesz hatósági eljárások megindítására szolgáló kérelmek benyújtására, illetve tájékoztatást kaphatnak az egyes eljárásokban az ügyintézés menetéről, így a szükséges dokumentumokról, az eljárás költségeiről, az ügyintézési határidőről. Az ügyfeleknek a jövőben többek között az alább felsorolt ügyek miatt sem kell majd felkeresni a legközelebbi kormányablak irodát, a buszon ezeket is el fogják tudni intézni:

-       személyi igazolvány igénylése

-       lakcímváltozás bejelentése

-       jogosítvány (vezetői engedély) ügyintézés

-       parkolási igazolvánnyal kapcsolatos ügyek

-       diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK adatlap felvétele

-       útlevél igénylése

-       ügyfélkapu regisztráció

 

Mikor jön Leányvárra a kormányablakbusz?

A busz havonta egy alkalommal, 1 óra időtartamra fog kitelepülni és a Farkas János Művelődési Ház udvarára. Októberben, a hónap utolsó munkanapján, pénteken 10 és 11 óra között volt ez az időpont.

Önkormányzatunk a következő hónapokra vonatkozó kormányablakbusz ügyfélfogadási menetrendről még nem kapott tájékoztatást, de amint ez tudomásunkra jut, igyekszünk a lehető legtöbb fórumon eljuttatni Önökhöz az információt.

A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok aktuális ügyfélfogadási menetrendjéről a https://www.kormanyhivatal.hu/hu/mobilizalt-kormanyablak-ugyfelszolgalatok oldalon is tudnak tájékozódni.

 

Hogyan fogja tudni az ügyfél az eljárási díjakat, illetékeket a buszon kifizetni?

A kormányablakbuszban a díjak, illetékek kiegyenlítésére bankkártyás fizetési lehetőség lesz biztosítva.