Figyelemfelhívás!

2017. április 04.

 

Figyelemfelhívás!

Önkormányzatunk évek óta dolgozik azon, hogy a minden leányvári polgárra nézve kötelező szabályokat mindenkivel be is tartassa. Magyarországon sokak szerint az adófizetési kötelezettség nem vonatkozik mindenkire. Ugyanakkor az adóbevételek a falu azon pénzforrása, amiből működtetni tudjuk a települést, (közterületeket, utakat tartunk rendben, óvodai ellátást, közvilágítást biztosítunk és még sorolhatnám) illetve fejleszteni tudunk. Azt gondolom, hogy e téren ha nem is tökéletes minden, de nincs okunk szégyenkezni, hisz oly sok mindent sikerült elérni az elmúlt években.
Ehhez azonban szükség volt arra, hogy az itt élők építményadó, telekadó, gépjárműadó formájában hozzájáruljanak a közöshöz. A helyiek döntő többsége rendesen fizeti is ezeket a közterheket. Épp velük szemben igazságtalan, hogy vannak, akik nem veszik ki részüket a közös teherviselésből. Évek óta próbálunk megoldást keresni a kintlévőségeink beszedésére "szép szóval". Sokan azonban még azt a fáradtságot sem veszik, hogy a kiküldött értesítéseinkre reagáljanak. 
Idén első alkalommal, ezért az önkormányzat élni fog azzal a lehetőséggel, hogy a neki tartozók neveit nyilvánosságra hozza. 2017. május 1-én a honlapon elérhetővé fogjuk tenni mindazok nevét, akik magánszemélyként két évnél régebbi, illetve gazdasági társaságként egy évnél régebbi adótartozással rendelkeznek. Aki eddig az időpontig rendezi fennálló tartozását, az természetesen nem szerepel majd a listán.
Lehet barátságtalannak tűnik ez a lépés, de ez minden tisztességes leányvári polgár érdeke.

Hanzelik Gábor
polgármester