Közoktatási vezetőképző és pedagógus szakvizsga képzés

2015. június 29.

F  E L H Í V Á S !

A BME KÖZOKTATÁSI VEZETŐKÉPZŐ ÉS PEDAGÓGUS SZAKVIZSGA

képzése

A TATAI REFORMÁTUS GIMNÁZIUM

konzultációs helyszínen indul.

Tisztelt Vezető Kolléganő, Tisztelt Vezető Kolléga!

Tájékoztatom, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően ismét meghirdetésre kerül a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Pedagógia Tanszéke által akkreditáltatott  KÖZOKTATÁSI VEZETŐ ÉS PEDAGÓGUS-SZAKVIZSGA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS.

A beiratkozáshoz, jelentkezéshez és egyéb tájékoztatáshoz szükséges dokumentumok a csatolt mellékletekben találhatók.

A képzésre való jelentkezést az is indokolja, hogy a 2011. évi CXC. tv. a Nemzeti köznevelésről 67. § (1) bekezdése meghatározza a nevelési-oktatási intézményben az intézményvezetői megbízás feltételeit. A b) pont szerinti feltétel a „pedagógus szakvizsga keretében szerzett intézményvezetői szakképzettség”, tehát a meghirdetett képzéssel megszerezhető szakképzettség.

 

A képzésnek a megyében lakók számára lényegesen kedvezőbb elérhetőségét, megközelítését teszi lehetővé, hogy már évek óta Tata is konzultációs helyszínként működik. A 2015/2016-os tanév I. félévében is a Tatai Református Gimnáziumban indul a kihelyezett képzés, amennyiben a jelentkezők száma eléri a 15 főt.

 

A képzés négy féléves, mely távoktatásos formában szemeszterenként két-három konzultációval és gyakorlattal jár. Mind a konzultációk és a gyakorlatok, mind a vizsgák és a szigorlatok Tatán lesznek, a záróvizsgát Budapesten kell letenni.

Tatán a csoportok konzultációit, melyek péntek délutáni, illetve szombat délelőtti időpontokban kerülnek megtartásra, dr. Farkas Tivadar, főiskolai tanár és Vereckei Judit a kormányhivatal Oktatási Főosztályának munkatársa vezeti.

 

A képzés költsége, 135.000.- forint/szemeszter, mely a képzéshez kapcsolódó valamennyi szolgáltatást tartalmazza. (Fenti összeg tartalmazza kihelyezett képzés miatti költséget is.)

 

Tisztelt Vezető Kolléganő, Tisztelt Vezető Kolléga!

A képzésre már több érdeklődő jelentkezett, de a kihelyezett képzés indítási létszámhoz szükséges keret még nem telt be, ezért kérem, a fentiekről és a csatolmány tartalmáról az érdeklődő kollégákat is szíveskedjen tájékoztatni, illetve mindezt az intézményéhez tartozó tagintézmény/telephely számára is megküldeni!

Jelentkezési határidő: 2015. augusztus 26-ig

A jelentkezés módja: a csatolt jelentkezési lap (telefonszám megadásával) és számlakérő nyilatkozat a gimnázium címére történő eljuttatása postai úton vagy személyesen, illetve elektronikus úton - scennelt változatban.

  • postai/személyes úton: Tatai Református Gimnázium, 2890 Tata, Kossuth tér 11.
  • elektronikus úton: igazgato@refi-tata.hu

 

Beiratkozás: 2015. augusztus 28. 15.00 óra

Helye: Tatai Református Gimnázium, 2890 Tata, Kossuth tér 11.

További információ Illés Dániel igazgatótól kérhető (igazgato@refi-tata.hu e-mail címen vagy 20/522-99-18 telefonon).

 

 

Tata, 2015. június 19.

 

Együttműködésében bízva tisztelettel:

 

Illés Dániel

igazgató