Bővült a dorogi mentők eszközállománya

2015. április 27.

Dorog, 2015. március 23.

 

Bővült a dorogi mentők eszközállománya

A Baumit hozzájárulása a betegellátáshoz

 

Mentési eszközöket vásárolt a Baumit Kft. az Országos Mentőszolgálat dorogi állomásának mindkét autójába 234 ezer forint értékben. Két korszerű ujjcsipeszes pulzoximéterrel és két vérnyomásmérővel szerelték fel a mentőket, valamint egy-egy speciális táskát is kaptak, amelyben a szükséges eszközöket hordhatják baleseti helyszínekhez, betegek hívásához.

Az eszközöket a Baumit részéről Barina Anikó és Gábor Éva adta át Schmidt István állomásvezetőnek. Az eseményen részt vett Pápai Kitti, az Országos Mentőszolgálat Komárom-Esztergom megyei megbízott vezető mentőtisztje és Király Attila műszaki vezető.

A dorogi mentőállomás 16 települést, 40 ezer lakost lát el két autóval, nyolc mentőápolóval és gépkocsivezetővel. Körzetébe tartozik Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Sárisáp, Tokodaltáró, Tokod, Mogyorósbánya, Nagysáp, Bajna, Epöl.

A Baumit azért ajánlotta fel adományát, mert dorogi központú cégként hozzá akar járulni a város és környékének működéséhez, fejlődéséhez. A vállalat társadalmi felelősségvállalási programjának keretében az elmúlt években több millió forint értékben támogatta a mentőállomásokat mentési eszközökkel és az állomások felújításához adott építő anyagokkal nemcsak Dorogon, hanem további három telephelyén is.

A Baumitról

A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként 30 országban van jelen és közel 3 ezer munkatársat foglalkoztat. A vállalat fő profilja a homlokzati hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok, hidegburkolati ragasztók, valamint aljzatképző anyagok gyártása és forgalmazása. A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg és az elmúlt években meghatározó építőanyag gyártóvá vált. A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, és jelenleg 170 munkatársat foglalkoztat. Cégközpontja Dorogon található.

 

Sajtóinformáció:

Varga Patrícia

marketing vezető

Baumit Kft.

tel.: +36 33 512 920/218

 

Képi illusztráció:

 

A Baumit mentési eszközöket adományozott a dorogi mentőállomásnak. Képünkön balról jobbra Gábor Éva és Barina Anikó a Baumit részéről, valamint Bitter Tamás a dorogi mentőállomás dolgozója, Pápai Kitti, az Országos Mentőszolgálat Komárom-Esztergom megyei megbízott vezető mentőtisztje és Schmidt István mentőállomás-vezető.