A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatója KRESZ-tudást felfrissítő képzésekről

2015. március 17.

Tisztelt Lakosok!

 

2015. március 1-jén indul a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által és a Nemzeti Közlekedési Hatóság közreműködésével, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával "Interneten keresztül elérhető e-learning alapú képzési rendszer és tematikus, célzott tananyagok biztosítása a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedési kultúra javítása érdekében" tárgyú projekt.

Az NFM - a közlekedéssel és ezen belül a közúti közlekedésbiztonsággal kapcsolatos állami feladataira tekintettel - megbízza az NKH-t, hogy a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében valósítsa meg a tanuloknak.hu és kreszfelfrissito.hu programot.

 

A tanuloknak.hu programban évfolyamonként külön-külön tananyagot biztosítunk a tanulók részére, illetve módszertani útmutatóval kiegészítve a köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok számára.


Az idei évben a közlekedésbiztonsági képzéseket kiszélesítve, a kreszfelfrissito.hu program keretében a felnőttek - "A","B","C","D" kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezők, valamint kerékpárral közlekedők - részére is biztosítunk ismeretfelújító képzéseket. A Közlekedésbiztonsági program részeként összeállított, KRESZ-tudást felfrissítő képzés célja, hogy felhívja a figyelmet az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi változásokra, ezzel segítséget nyújtva a járművezetőknek, hogy tudásukat rendszerezzék, szabályismeretük és közlekedési moráljuk fejlődjön.

Cél továbbá, hogy a közlekedésben rejlő balesetveszélyes helyzetek felismerése javuljon, a szabályokat betartó és környezettudatos attitűd fejlődjön, amelynek eredményeképpen a szabálysértések és balesetek száma országos szinten csökkenthető.

A program során a vállalatok vezetői számára vonzó lehet az ingyenes képzés lehetősége, amelynek segítségével a vállalat dolgozói felmérhetik és fejleszthetik meglévő tudásukat, ezáltal a céges gépjárművekkel végzett munka során csökkenhet a balesetek bekövetkezésének kockázata. Mindemellett a cégvezetés számára a képzés pozitív hozadéka lehet a gépjárművek állagának megóvása, amely éves szinten jelentős megtakarítást eredményezhet a cég költségvetésében.

Az ingyenes képzésben mindenki részt vehet:

- tanulóknak.hu

- köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok

- köznevelési intézményben tanuló diákok

- kreszfelfrissito.hu

- a vezetői engedéllyel ("A","B","C","D" kategória) már rendelkező bármely személy,

- a vezetői engedéllyel nem rendelkező - elsősorban kerékpáros - felnőttek.

 

Az előzetes regisztrációhoz kötött ingyenes képzés március 1-jétől június 15-éig érhető el.

Jelentkezni a www.tanuloknak.hu s a www.kreszfelfrissito.hu weboldalakon lehet.

A programba részt vevő iskolák és cégek eredményei a weboldalakon nyomon követhetőek.

A széles körű tájékoztatás sikerességének érdekében a www.tanuloknak.hu és www. kreszfelfrissito.hu oldalon megtalálható és letölthető minden, a programmal kapcsolatos információ.