FELHÍVÁS

2015. február 27.

MAGYAR HONVÉDSÉG

HADKIEGÉSZÍTŐ ÉS KÖZPONTI

NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG

9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda

2800. Tatabánya, Komáromi út 18.

Postacím: 2801. Tatabánya, Pf. 151.

Telefon / Fax: 34/310-111; 34/303-984

 

Tisztelt Polgármester Úr/ Asszony!

Több mint 10 év telt el azóta, hogy Magyarországon megszűnt a békeidejű hadkötelezettség, leszerelt az utolsó sorköteles katona. Így az ország végleg szakított egy 136 éve tartó tradícióval és áttért az önkéntes – hivatásos és szerződéses, valamint önkéntes tartalékos katonákból álló – haderőre. A katonai szolgálat ma már nem kötelező, hanem önként választott hivatás.

A Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb munkáltatójaként van jelen a régió munkaerőpiacán, kiszámítható, biztos jövőt jelent az elhivatottaknak. A sereg az idei évben is több száz munkavállaló jelentkezését várja elsősorban lövész, géppuskairányzó, híradó berendezés kezelő, vegyivédelmi berendezés kezelő, díszelgő, komendáns, illetve – „C” kategóriás gépjárművezetői engedély megléte esetén – gépjárművezetői munkakörökbe, de a bátrak akár specialista, ejtőernyős vagy búvár beosztásokba is beadhatják pályázatukat. A jelentkezés feltételei: betöltött 18. életév, magyar állampolgárság, bejelentett belföldi lakóhely, legalább 8 általános iskolai végzettség és büntetlen előélet. A jelentkezők a sikeres egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálatot követően kezdhetik meg katonai szolgálatukat a beosztást biztosító alakulatnál.

Felmérések szerint a Magyar Honvédség társadalmi presztízse magas szintű, a katonák társadalmi megítélése rendkívül pozitív. A napi élet szempontjából talán még fontosabb, hogy a honvédség megbízható munkáltató, a munkahelyek és járandóságok vonatkozásában stabil. A katonai pálya egy biztos munkahelyet, stabil egzisztenciát nyújt, jól kiszámítható és nyomon követhető pályaképpel. Vonzó lehet az a tény is, hogy a Magyar Honvédség kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók fizikai és egészségügyi helyzetére, életminőségére. Elég csak a heti 3-5 óra testnevelést, a rendszeres és ingyenes orvosi szűrővizsgálatokat, kezeléseket, valamint a rekreációs lehetőségeket figyelembe venni. Vonzerőt jelenthet a külszolgálat lehetősége - extra jövedelem és tapasztalatszerzés, mely az állomány számára elérhető lehet. Fontos eredmény, hogy a katonák a kormány döntésének megfelelően 2015 júliusától átlagosan 30 százalékos béremelésre számíthatnak.

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 9. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda irodavezetőjeként kérem Polgármester Úr/ Asszony szíves együttműködését abban, hogy a településen minél többen információt kaphassanak a Magyar Honvédségben vállalható munkalehetőségekről. Amennyiben úgy érzi, hogy segítséget tudunk nyújtani a lakosoknak, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot. Igény esetén munkatársaim – a hatékonyság és az utazási költség csökkentése érdekében – a településen csoportos tájékoztatást, kihelyezett toborzást tartanak. Támogatása révén nagymértékben növekedhetne a település foglalkoztatási mutatója, hiszen a honvédség hosszú távú biztos megélhetést tud kínálni az álláskeresők, illetve a stabil munkahelyet keresők részére. Az Iroda részéről kijelölt kapcsolattartó személy Korali József zászlós.

Segítő együttműködését előre is köszönöm!

További munkájához sok sikert, erőt és egészséget kívánok!

Tatabánya, 2015. február 27.

Tisztelettel:

Papp Szilvia őrnagy

irodavezető