Influenza elleni oltások beadása, helyettesítés

2023. november 13.

Tisztelt Lakosság!

 

Folytatjuk az influenza elleni oltások beadását. Mai naptól időpontfoglalás, előzetes egyeztetés nélkül is jelentkezhetnek a rendelőben az oltás felvételére. Erre a nyitvatartási időben van lehetőségük (Hétfő, szerda, csütörtök, péntek 8-13, keddenként 13-17 óráig).

November végéig a kockázati csoportba tartozókat, tehát a 60 év felettieket és a krónikus betegségben szenvedőket (asthma, COPD, cukorbetegség, daganatos betegségek, transzplantáltak, szívbetegek, vese- és májelégtelenség, súlyos elhízás, immunhiányos állapotok) fogjuk oltani. A gyógyszerrel jól beállított 60 év alatti magasvérnyomásos betegek más krónikus betegség megléte nélkül nem számítanak ebből a szempontból fokozott kockázatúnak. Szintén első körben jelentkezhetnek a várandósok, az egészségügyben illetve szociális otthonokban dolgozók és az oktatási intézmények alkalmazottai.

Ha a fenti rizikócsoportok oltása után marad oltóanyag, akkor december elején a 60 év alattiaknak is térítésmentesen felvehetik az oltást a készlet erejéig.

 


Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy november 17-én Dr. Goda Benedek fog helyettesíteni engem. A rendelési idő 7-9 óráig fog tartani. A rendelő 12 óráig lesz nyitva, telefonon is eddig lesz elérhető. A helyettesítés alatt a betegellátás előjegyzés nélkül zajlik, időpontkérésre nincs lehetőség. Üdvözlettel,


Dr. Fritz Sámuel