Bemutatkozás

A 2008-as egészségnapon rendezett asztalitenisz versenyen döntöttünk úgy néhányan, hogy az otthoni játszadozás mellett szervezettebb formában is űzni szeretnénk ezt a sportot. Kezdetben csak összejártunk egy kicsit szórakozni, ütögetni, de hamar felmerült az ötlet, hogy hivatalosan is alapítsunk egy csapatot és elinduljunk a megyei bajnokságban.

tovább >>

Asztalitenisz hírek

Megyei Top 12 B liga

2013. június 14.

Pattantyús Ádám balról az első, Jakab János a negyedik

Top 12

Idén Pilismaróton rendezték meg a szokásos év végi megyei top 12 versenyt a B ligások számára. Ezen a versenyen csak a megyei ranglista első 12 helyezettje indulhatott el. Egyesületünket Márton Tomi képviselte, ak az egész éves teljesítményének köszönhetően a nyolcadik helyen került be.

A küzdelmek két hat fős csoportban zajlottak és az első két helyezett jutott be az elődöntőbe. A sorsolás láttán egy kicsit aggódtunk, mert Tomi egyértelműen a nehezebb csoportba került. Később azonban kiderült, hogy az aggodalmunk teljesen felesleges volt. Tomi remek napot fogott ki és sorra verte meg az esélyesebb ellenfeleit is. Végül négy győzelemmel és egy vereséggel a második helyen jutott be az elődöntőbe. Itt sajnos vereséget szenvedett a másik csoport győztesétől, majd a bronzmérkőzésen is érvényesült a papírforma, így végül az előkelő negyedik helyet szerezte meg. 

Az egész csapat nevében gratulálunk neki az elért eredményéhez!

Meglepetés

A verseny alatt megérkezett két meglepetés vendég, Pattantyús Ádám és Jakab János. Ők a magyar asztalitenisz válogatott  erősségei, akik többek között a Londoni Olimpiát és az idei világbajnokságot is megjárták. Rövid bemutatót tartottak, majd utána alkalom nyílt egy kis játékra a két válogatottal. A két fiatalemberben egy nagyon szerény, közvetlen és a sportot szerető embert ismertünk meg. Köszönet nekik hogy eljöttek és népszerűsítették a sportágat!

A részletes beszámoló megtekinthető a kem-atsz.hu weboldalon, a hírek fül alatt.

Szikora Bence    

 Leányvár SE