Judo hírek

Szabó Frigyes csapat EB 3. hely

2017. május 02.

Az Európa-bajnokság zárónapján a csapatversenyekre került sor, a férfiaknál tizenhat, a nőknél hét válogatott szállt harcba az érmekért. A mieink a házigazda lengyelekkel néztek farkasszemet a legjobb nyolc közé jutásért.

Csapatversenyben szerepet kapó Szabó Frigyes javított, hatalmas akarattal küzdött és két vazarival nyert. 3:2 győzelem a magyar csapat bejutott a legjobb nyolc közé!

A negyeddöntőben Ukrajna ellen vereség.

A vigaszágon a szerbeket kellett legyőznünk, hogy a bronzéremért küzdhessünk.  Szabó Frigyes ipponnal győz.
A magabiztos, 4-1-es diadalt követően nem maradhatott más hátra, mint, hogy mindent egy lapra feltéve, dobogós helyezéssel zárjuk a varsói Eb-t. Ellenfélnek a Csehországot és Azerbajdzsánt búcsúztató, rendkívül erős francia válogatottat kaptuk.
A 73 kilogrammban Szabó Frigyes aki egy fojtással csaknem meglepte a 2014-es Európa-bajnok Loic Korvalt, akit nem sok választott el a kopogástól. A felettébb izgalmas mérkőzés végén a leányvári judós ökle emelkedett a magasba, miután a hosszabbításban a bíró megintette ellenfelét, aki igencsak zokon vette a döntést. 4-1-re férfiválogatottunk diadalmaskodott, s állhatott fel a dobogó alsó fokára.

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ - CSAPATVERSENY


FÉRFIAK
1. Grúzia
2. Oroszország
3. MAGYARORSZÁG (Bartha Ákos,Szabó Frigyes, Csoknyai László, Vér Gábor, Cirjenics Miklós, Bor Barna)
3. Ukrajna
5. Franciaország
5. Azerbajdzsán
7. Szerbia
7. Hollandia