Judo hírek

Aranyakat nyertek, mesterek lettek

2013. december 23.

Három aranyéremmel zárták az esztendőt a Leányvár SE judósai, miután Garzó Rebeka és Szerdahelyi Soma a felnőtt másodosztályú országos bajnokságon bizonyult a legjobbnak, míg Rábai Boglárka az ifi ob-n nem talált legyőzőre. Az év végi danvizsga után három leányvári sportoló mesternek vallhatja magát.

Izgalmasra sikeredett az esztendő vége a leányvári judósoknak, hiszen a felnőtt másod és harmadosztályú magyar bajnokságon, valamint az ifi B korosztály legfontosabb versenyén is részt vettek Pfluger Antal tanítványai és volt, aki mestervizsgát tett.

A másodosztályúak küzdelmében a női 78 kilósok között Garzó Rebeka, míg a férfi 73 kilóban Szerdahelyi Soma nem talált legyőzőre. A két bajnoki cím mellé egy ezüst és két bronzérem is jutott a leányváriaknak: Klausz Gabriella csak a döntőben szenvedett vereséget, míg Faragó Norbert és Oláh Szilárd a dobogó harmadik fokára állhatott. A harmadosztályban Vadas Dániel és Oláh Szilárd is ezüstérmet szerzett. A Budapesten rendezett versenyen nemcsak a sportolók, a bírók is számot adtak tudásukról, melynek köszönhetően Faragó Norbert, Pócsföldi Gábor és Rábai Attila másodosztályú bírói minősítést szerzett.

Az ifjúsági B korcsoportos országos bajnokságot Szekszárdon rendezték, ahol Rábai Boglárka minden mérkőzését ipponnal nyerve szerezte meg az aranyérmet. Szintén tatamira lépett Veres Kinga, aki a 40 kilósok között ért el negyedik helyezést.

Az egyetemi és főiskolás országos bajnokságon Szerdahelyi Soma és Vadas Dániel képviselte a leányváriakat. Mindketten eljutottak a fináléig, végül pedig az ezüstérmet vehették át az eredményhirdetésen.

Az esztendő zárásaként mestervizsgát tehettek az arra érdemesek, melyen gyakorlati és elméleti tudásukból is számot kellett adni. A vizsga után Kerstner Róbert, Mogyorós Gábor és Rábai László is felkötheti a fekete övet, hiszen kiérdemelték az első dan fokozatot.

 

Eredmények.

II. osztályú országos bajnokság. Aranyérmes: Garzó Rebeka és Szerdahelyi  Soma. Ezüstérmes: Klausz Gabriella. Bronzérmes: Faragó Norbert és Oláh Szilárd. Ötödik helyezett: Mogyorós Gábor és Zorics Richárd.

III. osztályú országos bajnokság. Ezüstérmes: Oláh Szilárd és Vadas Dániel. Ötödik helyezett: Hertlik Péter.

Ifjúsági B országos bajnokság. Aranyérmes: Rábai Boglárka. Negyedik helyezett: Veres Kinga.

Egyetemi és Főiskolás országos bajnokság. Ezüstérmes: Vadas Dániel és Szerdahelyi Soma

Felkészítők és szervezők: Pfluger Antalné, Kovács Ernő, Péntek Zoltán, Pócsföldi Gábor és Pfluger Antal